Wayfinding
Nyborg Kommune - ‘Rigets Hovedstrøg’
De sidste kvadratiske bronzefliser til ‘Rigets Hovedstrøg’ i Nyborg er ved at komme ud af gipsformene på Skulpturstøberiet i Svendborg. Sidst i juni måned blev dele af Fase 1 etableret på Skibsbroen. Fliserne er allerede ved at patinere og får på den måde mere liv — vi følger spændte processen! De store oversigtskort på Ø 100 cm er først nu ved at blive produceret og vil derfor først blive etableret sidst på året. I uge 40 begynder Anlægsgartner Birkely etableringen af Fase 2 der går op gennem Adelgade og ned ad Kongegade — her vil de store kort dog også først blive etableret senere og det samme gælder de 10 formidlingspæle der skal fortælle historien om ‘Rigets Hovedstrøg’. Det samlede strøg der skal anlægges gennem Nyborg er på ca. 1 km, hvor bronzefliser på 9 x 9 cm og 30 x 30 cm lægges med 4 meters afstand samt 10 stk. Ø 100 cm oversigtskort.










Projekt ‘markering af Rigets Hovedstrøg gennem Nyborg
På D‑sign Tegnestuen er jeg i gang med et længerevarende samarbejde med Nyborg Kommune og museumsfolk fra Nyborg Slot om projektet ‘markering af Rigets Hovedstrøg’ gennem Nyborg Midtby. Projektet er koblet sammen med den store restaurering og tilbygning til Nyborg Slot, samt etablering af den nye plads foran Nyborg Rådhus (Schönherr Arkitekter), hvor der i belægningen markeres en tværgående rute over pladsen. ’Rigets Hovedstrøg’ er det historiske vejforløb, der forbandt Øst- og Vestdanmark og løb henover Nyborg Torv og ned gennem byen til færgerne ved Kongens Skibsbro. Siden middelalderen har konger og dronninger også redet ind i Nyborg By ad denne rute.
I Nyborgs nye designlinie på pegeskilte og pladeskilte er det enkelheden, de klare linier og de blå, grå og grønne farver, der er valgt som symbol på den nerve som byen Nyborg rummer. Ønsket har været at skabe et design, ’der ikke råber højt’, og som samtidig viser kvalitet i materialevalg og udtryk.
I forbindelse med markeringen af ’Rigets Hovedstrøg’ vil der blive arbejdet med ideer til at koble formidling af historie og by sammen med ruten. I idéop-lægget vil der desuden blive arbejdet med muligheden for at integrere belysning sammen med markeringen af ’Rigets Hovedstrøg’.
Projektet har haft opstartmøde d. 26.05 2020, og Fase 1 vil løbe i hele 2020. Fase 1 deles op i 3 underfaser:
1.1. ANALYSE OG ANBEFALING
1.2. KONKRETISERING OG FORMIDLINGSIDEER
1.3. SKITSEFORSLAG GENNEMARBEJDES
Læs mere om projektet på: https://slotsprojektet.nyborg.dk/da
Wayfinding og skilteprojektet i Nyborg midtby og Nyborg Marina er blevet implementeret
Wayfinding og skilteprojektet for Nyborg Kommune er blevet implementeret både i midtbyen og i Nyborg Marina. Til projektet er der special designet skilte, som pladestandere i overfladebehandlet aluminium, fingerpostskilte, grafiske ikoner, samt grafiske oversigtskort over midtby og Marina — alt sammen i et tæt samarbejde med arbejdsgruppen i Nyborg Kommune og med Idéskilte og Hai som producenter.
Wayfinding og skilte projektet i det centrale Nyborg — Prototype sat op
Så er prototypen på skiltestanderen placeret på havnen i Nyborg d. 28.11.19. Løven er tegnet frit efter Valdemar d. II’ segl og fræset ud i aluminiumspladen , som derefter er blevet overfladebehandlet i farve som cortenstål. Udover design af det nye skiltesystem, så er der til projektet også specialtegnet 15 nye ikoner og et nyt bykort. Når det samlede projekt realiseres til foråret 2020, så vil der også blive opsat en række fingerpost skilte på master rundt i det centrale Nyborg.
Koncept for wayfinding og skilte i det centrale Nyborg
D‑sign Tegnestuen samarbejder med Nyborg Kommune i 2019/20 om udvikling af en designlinie for et wayfinding og skiltekoncept i det centrale Nyborg. Med baggrund i 2 rapporter udarbejdet af Gehl Arkitekter i henholdsvis 2014 og 2018, samt Nyborg Kommunes eget idékatalog for fremtidens byliv i Nyborg, er der arbejdet med først en analyse af byen og siden med et idékatalog til, hvordan man kan skabe en sammenhængende bymidte fra den historiske bykerne til station og motorvej. Projektet er ét af mange igangværende projekter i Nyborg, hvor Nyborg Slot er i gang med et stort restaurerings- og tilbygningsprojekt. På pladsen foran Rådhuset og i sammenhæng med slotsrenoveringen er Schönherr arkitekter i gang med projektering af ny belægning til pladsen. Her bliver den tidligere Kongerute markeret i et tværgående spor i belægningen. Sammen med arbejdsgruppen er der arbejdet intenst med materialevalg, prøver og prototyper i 2019. D‑sign Tegnestuen fortsætter samarbejdet med Nyborg Kommune på den anden side af årsskiftet.
Projektet består af 4 faser: Fase 1 analyse — Fase 2 wayfinding greb — Fase 3 designlinie og tidsplan for implementering — Fase 4 — design og realisering
D‑sign Tegnestuen har arbejdet for Vejle Kommune med wayfinding i Vejles Latinerkvarter
Wayfinding i Vejles Latinerkvarter. D‑sign Tegnestuen har i foråret 2016 udført 2 idékataloger for Vejle Kommune, Teknik & Miljø, projektudvikling. Fra idékatalogerne er der valgt at sætte fokus på videreudvikling af de tværgående spor. Ideerne skal præsenteres for borgere, butiksejere og politikere inden der i sensommeren tages stilling til det videre forløb og søges om midler fra Midtbypuljen til afprøvning i 1:1 af de udvalgte ideer.
D‑sign Tegnestuen har udført wayfindingprojektet i Kolding midtby.
Wayfinding i Kolding midtby — En indbudt konkurrence udskrevet af Kolding Kommune og Business Kolding i 2014 og vundet af D‑sign Tegnestuen. Grafiker Kamilla Asmussen fra firmaet ‘I made this’ har udført de grafiske ikoner ud fra D‑sign Tegnestuens oplæg. Veksø er producent på skiltene. Projektet stod færdig i sensommeren 2015.
D‑sign Tegnestuen har udført wayfinding og skiltning i Legeparken i Kolding.
Legeparken i Kolding — D‑sign Tegnestuen har stået for design af skiltning, farvesætning og design af legeskulpturer.
Udførelse af helhedsplanen i samarbejde med landskabsarkitekterne MOOS + LOOFT